برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی اگر دسترسی به گوجه گیلاسی ندارید، میتوانید با گوجه های ریز یا متوسط هم این ترشی را آماده کنید.
مواد لازم:
- گوجه گیلاسی: یک کیلو و پانصد گرم
- شبت (تازه): ۶۰ گرم
- سیر: ۶ الی ۸ حبه
- آب: ۵ پیمانه
- شکر: ۵ قاشق سوپ خوری
- آب لیمو ترش: یک دوم پیمانه
- دانه فلفل سیاه: ۵ الی ۶ عدد
- چاشنی های دلخواه: به مقدار لازم
- نمک: 2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
سه ظرف شیشهای یک لیتری را در آب بجوشانید و سپس خشک کنید. شوید تازه حبه های سیر را داخل ظرف های شیشه ای قرار دهید.
آب، نمک و شکر را در ظرف مناسبی روی حرارت به جوش آورید. پس از جوشیدن، سرکه را اضافه کرده و حدود ۲ الی ۳ دقیقه دیگر به جوشیدن مواد ادامه دهید.
گوجه گیلاسیها را شسته و با چنگال حفره هایی در هر دو طرف آنها به وجود آورید.
سپس آنها را به آب در حال جوش اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
سپس گوجه ها را به ظرف های شیشه ای انتقال دهید. دانه فلفل سیاه و چاشنی های دلخواه را اضافه کنید.
مخلوط آب و سرکه را در شیشهها بریزید و درب آنها را محکم ببندید. آنها را در محلی خنک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد.